“Hadd guruljon!” .:. Mikovics Dezső adománygyűjtés

Segítsünk újra Mikovics Dezsőnek! “Hadd guruljon!”

Megtaláltuk azt a típusú kerekesszéket, amivel Dezső a súlyos kerékpár-baleset és hosszú évek után a lehető legteljesebb életet élheti.

A szék ára 6,353,530 forint – mely összeg nagy részét szerencsére támogatja a TB.

Azonban elő kell teremtenünk 1,757,105 Ft önrészt, hogy ez megvalósulhasson.

Kérjük, – akármilyen kis összeggel, – segíts a családnak, hogy Dezső már az új székben ülve ünnepelhesse velük a Karácsonyt!

Dezső tragikus történetét és a részleteket az alábbiakban olvashatod el.

Ismét összefogást szeretnénk kezdeményezni!

Biztos többen ismeritek már Mikovics Dezső és családja történetét.

Mikovics Lilla édesapja, Dezső 2018. április 20-án súlyos biciklis balesetet szenvedett. A Rákos-patak menti bicikliútról gyalogosokat kerülve letért, egy gödör megakasztotta első kerekét, elesett, és a kerékpárja a tarkójára zuhant. Ennek következtében nyaktól lefelé lebénult.

Azóta több helyen is kezelték, volt a Budakeszi Rehabilitációs Intézetben, az Uzsoki kórház belgyógyászatán, hosszú ideig otthonápolásban volt. Jelenleg a Marcibányi téri MEREK-ben folytatódik szakszerű rehabilitációja.

A tavalyi összefogás eredményeként 1.686.000 Ft-ot adtunk össze, ami fantasztikus eredmény volt, és hatalmas segítség! Ezzel idén sikerült előteremteni a gondozáshoz szükségeseket: ápolási díjat, gyógyászati segédeszközöket, gyógyszereket, átmeneti kerekesszéket és karbantartását.

Azonban a baleset óta Dezső keresőképtelen, így az elmúlt 2 és fél év nagyon megterhelő volt a családnak anyagilag is. 

Viszont van egy jó hír, ezzel kapcsolatos a mostani adománygyűjtés!

Az eddig használt kerekesszék sokat segített az elmúlt időszakban. Ahogy erőt adott a remény is, hogy rendbe jöhet annyira a keze, hogy képes legyen irányítani azt. De sajnos biztossá vált, hogy csak szájjal irányítható székben tud leginkább autonóm módon közlekedni.

Sajnos az alternatív eszközök, házi barkácsolás nem tudják megoldani ezt a kérdést, így csakis ez a speciális szék tud segíteni. Erre fél év alatt sikerült kijárni az állami támogatást. Ezzel a székkel viszont a következő 8 évben Dezső teljesebb életet élhet.

Dezső jelen állapotára és pontos méretére igazított szék konfigurációja összesen 6,353,530 Ft bruttó, a szükséges önrész pedig 1,757,105 Ft.

Ez két részből adódik össze: 1,408,915 Ft ami a TB által meghatározott önrész, plusz azok az alkatrészek és kiegészítők, amiket az állam nem támogat (pl. töltő a székhez 125,190 Ft stb.). Ezek a kiegészítők összesen 348,190 Ft-ot jelentenek, így jön ki az 1,757,105 Ft.

Igen, ez a kerekesszék egy új autó árába kerül – sajnos ezen nem tudunk változtatni, csak azt tudjuk, hogy ez a szék az egyetlen megoldás, ami szóba jöhet. Szerencsére nem kell a teljes összeget elő teremteni rá, “csupán” az önrészt…

De az önrész előteremtése sajnos segítség nélkül nem fog menni. Ezért kérjük, hogy aki teheti, akár pár száz, pár ezer forinttal segítse hozzá Dezsőt az új székhez és annak fenntartásához. 

Ide teszem a határozatot is, az abban található infókat nagyjából a levélben összefoglaltuk:

https://drive.google.com/file/d/1fNF6XVAqCTFsErsyjY-gD_e6yVkJjqQH/view?usp=sharing

Akinek van lehetősége és szeretné a családot anyagilag támogatni, a pénzbeli felajánlásokat a 13. osztály (Dezső lányának osztálya) számlájára tudja utalni. Legyen bármilyen kis összeg is, nekik most nagyon sokat jelent!

Számlainformációk:
Kedvezményezett: Huw Dangerfield
Számlaszám:16200209-17056247
(Magnet Bank)
Közlemény: Dezső

Ha szeretnéd követni Dezső sorsát, írj üzenetet ide: Vajda László (link a posztban: https://drive.google.com/file/d/1fNF6XVAqCTFsErsyjY-gD_e6yVkJjqQH/view?fbclid=IwAR3Vske7qiWHHy0V9dqvZEU2xbgH-K5HdZF_Jwnj2DnXZWS7zZwyXpMY2Sk).

Az iskolai közösségünk és kedves korábbi támogatóink már többször összefogtak nehéz helyzetben lévő családok megsegítésében, mutassuk meg, hogy ez most is sikerül!