Jelentkezés

Jelentkezés a gimnázium 9. osztályába

Iskolánk a jelentkezők és a felvételin alkalmasnak talált diákok létszámának függvényében egy, vagy két kilencedik osztályt indít egy tanévben.

Minden évben Nyílt Estet szervezünk az ősz folyamán az iskolánk iránt érdeklődő szülők számára, melyen bemutatjuk az évfolyamok jellemzőit, tanárainkat és kötetlen beszélgetést biztosítunk tanárainkkal és végzett diákjainkkal.

A 8-os diákok számára novemberben szervezett Nyílt Napokon az érdeklődőknek tanórákat tartunk, melyeken megtapasztalhatják a leendő tanáraikkal való közös munkát és együttműködést.  A részvétel regisztrációhoz kötött, erről aktuális információ a honlapunkon található.

Jelentkezés az iskolánkba a középiskolai felvételi rendszeren keresztül történik. A jelentkezéshez nem szükséges a központi írásbeli megírása.

A jelentkezéshez,  jelentkezési adatlap kitöltése szükséges. Ez minden évben a jelentkezési időszakban – januártól – , meghatározott ideig érhető el a honlapon. A jelentkezési adatlap kitöltése  és a mellékletként kért anyag megküldésével egyidőben – a jelentkezési adatlap végén – van lehetőség időpontot foglalni a felvételi beszélgetésre.

Az Oktatási Hivatal által szervezett,  középiskolai továbbtanulási eljárással egy időben indul az elektronikus jelentkezés kitöltése. Ez nem helyettesíti az Iskolánk részére  a hivatalos “Jelentkezési lap”  megküldését. A jelentkezés feltétele mindkét felületen történő jelentkezés!

Felvételi beszélgetés

A felvételi beszélgetésekre minden évben az államilag előírt időszakban, februárban illetve márciusban kerül sor. Az egyeztetett időpontban a jelentkező diákkal és szüleivel is beszélgetünk.

A hozzánk jelentkező diákokat arra kérjük, hogy a felvételi beszélgetés előtt írjanak egy bemutatkozó levelet a honlapunkon megtalálható kérdéssor alapján, amit egy fényképpel együtt a jelentkezési adatlap mellékleteként csatolni kell a jelentkezés benyújtásakor.

A beszélgetésre a diákok hozzanak magukkal 2-3 aktuálisan vezetett füzetet, néhány saját készítésű művészi munkát (rajzot, festményt, tárgyat, kézimunkát, stb.) valamint a bizonyítványukat vagy szöveges értékelőjüket, illetve ezek másolatát. A szülőktől kérjük, hogy hozzák magukkal a gyermekükről írt szakértői véleményt, ha van ilyen.

 

Jelentkezés a gimnázium magasabb évfolyamaira

Ha valamelyik osztályban van hely, a jelentkezőt és szüleit a fent leírtakhoz hasonló felvételi beszélgetésre hívjuk. Amennyiben ez alapján lehetségesnek tartjuk a további együttműködést, a diákot leendő osztályában próbahéten fogadjuk. Ennek során kölcsönösen megismerhetjük egymást és a közös munka során szerzett tapasztalatok alapján együtt döntünk a folytatásról.