Nyílt szülői est a gimnáziumban

Idén is szeretettel várjuk az iskolánk iránt érdeklődő szülőket 2018. november 15-én, csütörtökön 18:00-kor gimnáziumunk nagytermében (Bécsi út 324, LSI. 6. épület, 604-es terem).

Az esemény nyilvános, melyen az érdeklődők megismerkedhetnek az itt folyó munkával, beszélgethetnek kollégáinkkal, volt diákjainkkal, szülőkkel.

A részvételhez előzetes regisztrációra nincs szükség.

Nyílt napok a gimnáziumban

Update: A nyílt napokra minden hely betelt!

Idén is szeretettel várjuk az iskolánk iránt érdeklődő nyolcadikosokat az Óbudai Waldorf Gimnázium nyílt napjain! A nyílt napokon belekóstolhattok a nálunk folyó munkába, megízlelhetitek, milyen is egy óbudai waldorfos gimnazista élete.

A nyílt napok időpontja:

2018. november 13. kedd és november 14. szerda.

Az Iskolánkba, nyílt napra jelentkezett diákokat  8:20 és 8:40 között regisztráljuk a tanórákra.

Helye: Bp. III. kerület Bécsi út 324. 6. épület legfelső szint.

A program 13 óráig tart.

Próbafotók a 12. osztály drámaelőadásáról

Lázasan készül jövő heti drámabemutatójára gimnáziumunk tizenkettedik osztálya. Az alábbi képek segítségével beleshetünk a kulisszák mögé:

 

Ballagás, 2018

Az alábbiakban olvashatjátok két végzős diákunk, Bíró Zsombor és Horváth Abigél múlt pénteken elhangzott ballagási beszédét:

“A DE szóval nem kezdünk mondatot. Így szól a nyelvtani alapszabály, amit mindenki megtanul az iskolában. Más iskolákban legalábbis, mert nekem személy szerint ezt soha nem tanította senki. Talán pont azért nem, mert a Waldorf-iskolás tanárok számára megengedett a szabad, kritikus gondolkozás, sőt, ez talán inkább követelmény számukra, ahogy az is, hogy ebben a szellemben, az önálló, tudatos lét szellemében neveljék az itt tanulókat. Mert aki rendelkezik ezekkel a készségekkel, az az imént említett nyelvtani szabály hallatára egyből azon kezd el gondolkozni, vajon honnan is jött ez, vajon ki mondta először, és miért, hogy nem szabad bármilyen szóval mondatot kezdeni. Aztán valószínűleg feltűnik neki az is, milyen abszurd az egész kérdéskör, hiszen a szabály önmagában hordozza a paradoxont, aki azt mondja: “De-vel nem kezdünk mondatot!”, az éppen de-vel kezdi a mondatot. “Ballagás, 2018” bővebben