Veszprémi Lilla

1964-ben születtem Kaposváron és ott is nőttem fel. Az érettségi után az ELTE BTK orosz-történelem szakán végeztem, majd a III. ker.-i Árpád Gimnáziumban kezdtem tanítani, ahol nagyon jól éreztem magam. A gyerekeim megszületése után mégis az Óbudai Waldorf Gimnáziumba jelentkeztem, mert megfogott az a szellemiség, ahogy a tanításhoz, a gyerekekhez közelít. 2004 óta tanítok az iskolában.

A gyerekekkel otthon töltött évek során még két diplomát – filozófia, angol nyelv és irodalom szak – szereztem az ELTE-n. Waldorf pedagógussá a Bothmer képzésen (2005-2009), a Waldorf Tanárok Nyári Akadémiáin, itthoni és külföldi tanári műhelymunkákon és nem utolsósorban a saját tanári konferenciáinkon formálódtam. Nagyon foglalkoztat, hogyan lehet jó iskolát építeni, ezért elvégeztem az Utak a minőséghez alapozó minőségbiztosítási képzést.

A gimnáziumban angol nyelvet tanítok és jelenleg a második osztályomat viszem osztálykísérőként.

A tanításban változatlanul az motivál, hogy miként lehet érdekesebben, hatékonyabban megtanítani valamit a diákoknak, hogyan lehetünk minél jobb partnerek a tanulási folyamat során, mit tanulhatunk egymástól.

Szabadidőmben utazni, olvasni és sportolni szeretek a legjobban, de a jó beszélgetéseket is nagyra értékelem egy finom kávé mellett.